12 tot 18 jaar

Als je tussen de 12 en 17 jaar bent dan hebben jouw ouders of verzorgers het laatste woord en beslissen zij over belangrijke zaken die over jou gaan. Jij kunt wel zeggen hoe je over hun beslissingen denkt. Misschien komen jullie dan samen tot een betere oplossing. Wanneer je ouder wordt, is het gebruikelijk dat je meer te vertellen krijgt. Als je twijfelt of een beslissing goed is voor jou, kun je er altijd met ons over praten.

Waar kunnen wij jou mee helpen

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel helpt jou graag bij het oplossen van jouw problemen of het beantwoorden van jouw vragen. Heb jij bijvoorbeeld problemen thuis, op het werk, of omdat je met de politie in aanraking bent gekomen, dan kun je met jouw vragen bij ons terecht.

Voor de diensten van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel hoef je niets te betalen en alles wat je ons vertelt blijft geheim. Als je het moeilijk vindt om je verhaal op ons spreekuur te vertellen mag je ons ook altijd bellen of mailen. Je krijgt dan van ons zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag. 

Bij problemen in de thuissituatie kan het zo zijn dat jij het gevoel hebt dat jouw ouders of verzorgers niet luisteren naar jouw wensen en dat zij niet kijken naar wat voor jou het beste is. Dit is een erg vervelende situatie, die je waarschijnlijk graag wil oplossen. Het is altijd het beste om te proberen hierover met je ouders te praten, zodat jullie hier samen kunnen uitkomen. Als je nog steeds het idee hebt dat jouw ouders niet voldoende naar jouw wensen luisteren, zou je ook een leraar, een ander familielid of een goede vriendin(in) kunnen vragen om jou en jouw ouders te helpen.

Een brief aan de rechter

In sommige gevallen kunnen kinderen of jongeren bij ons komen om een brief te schrijven aan de kinderrechter. Dit kan bijvoorbeeld als jij bij je moeder woont, maar je liever wat meer bij je vader wil zijn. In de brief aan de kinderrechter vertel je hoe je de situatie ervaart en hoe jij het liever anders zou willen zien. Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel kan je langskomen om hulp te krijgen bij het schrijven van een brief aan de kinderrechter. Na het lezen van de brief, kan de kinderrechter jou uitnodigen om jouw verhaal te doen. Wil jij weten of jij een brief kan schrijven naar de kinderrechter? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wij houden spreekuur op maandagmiddag van 16:00 tot 18:00 en woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Wij zijn tijdens het spreekuur bereikbaar per e-mail, telefoon, whatsapp of chat.

Adres: 
Wijde Doelen 8
3512 XN Utrecht
Telefoon:
0622763996
Email:
spreekuur.utrecht@kjrw.eu

Stuur ons een bericht

    Ik geef toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.