Over ons

Wij zijn vrijwilligers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht en beantwoorden gratis allerlei juridische vragen van kinderen en jongeren tijdens onze spreekuren op woensdagmiddag. Het eenvoudig en begrijpelijk maken van de juridische situatie waar kinderen zich in bevinden is onze kracht. Ook volwassenen mogen hun vragen op het gebied van het jeugdrecht aan ons stellen.Iedere week beantwoorden wij verschillende vragen over uiteenlopende onderwerpen. Via voorlichtingen op basisscholen en middelbare scholen laten we kinderen en jongeren kennismaken met kinderrechten.

Wij willen graag zoveel mogelijk kinderen en jongeren met hun juridische problemen helpen.  Zonder de steun van onze grote en kleine vrienden was dit niet mogelijk geweest! Hieronder kun je zien hoe de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht georganiseerd is.

De vrijwilligers bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht zijn allemaal in het bezit van een VOG en hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend. Daarnaast beschikken alle vrijwilligers over een WO denk- en werkniveau.

Reageren is niet mogelijk