Strafrecht

Ik heb een vraag over strafrecht:

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen volgens het jeugdstrafrecht bijvoorbeeld een taakstraf of jeugddetentie krijgen. Het jeugdstrafrecht kan de rechter ook door het adolescentenstrafrecht toepassen op jongvolwassenen tot 23 jaar. Kinderen tot 12 jaar kunnen geen boete of straf krijgen.

Iedereen die in Nederland woont moet zich aan bepaalde regels houden. Deze regels zijn vastgelegd in wetboeken. Hou je je niet aan deze regels, dan heb je iets strafbaars gedaan. Een voorbeeld van iets strafbaars is het stelen van een blikje cola uit de supermarkt. Het is belangrijk om de hulp van een advocaat in te schakelen als je iets strafbaars hebt gedaan. Een advocaat is iemand die aan jou advies geeft en die voor jouw rechten opkomt. Samen met je advocaat en je ouders ga je naar de rechter. De rechter probeert een goed beeld te krijgen van de situatie en zal uiteindelijk bepalen of je een straf opgelegd krijgt. 

Vraag je je af of datgene wat jij hebt gedaan strafbaar is? Wil je weten welke straf je kunt krijgen? Dat kunnen wij voor je uitzoeken. 

Contact

Adres: 
Wijde Doelen 8
3512 XN Utrecht

Telefoon:
0622763996
Email:
spreekuur.utrecht@kjrw.eu

Stuur ons een bericht

    Ik geef toestemming om de gegevens die ik hier heb ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact met mij op te nemen.