Vacatures

SOLLICITEER NU VOOR BESTUUR KJRW UTRECHT ’19/’20!

Wat biedt de KJRW Utrecht jou?
Een bestuursjaar bij de KJRW Utrecht is leerzaam en uitdagend. Je werkt samen met actieve (rechten)studenten die hun kennis en enthousiasme in willen zetten om deze jonge stichting uit te laten groeien tot een begrip onder de Utrechtse jeugd! Een bestuursjaar levert je bovendien waardevolle contacten op in (juridisch) Utrecht. Een bestuursfunctie is tevens een mooie aanvulling op je CV!

Wat vraagt de KJRW Utrecht jou?
De taken van bestuursleden variëren sterk per functie. We hebben bestuursleden nodig die de inhoudelijke werkzaamheden van de KJRW ondersteunen, maar ook personen die de interne organisatie op orde houden en het leuk vinden om onze medewerkers aan te sturen. Ben jij verder communicatief sterk, neem jij je verantwoordelijkheid en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan is een bestuursjaar bij de KJRW wellicht wat voor jou! Daarbij is affiniteit met het voornaamste doel van onze stichting belangrijk: het geven van gratis rechtshulp aan kinderen en jongeren. De functies gaan uit van een werkdruk van ongeveer 8-10 uur per week. Het is ook belangrijk dat je op de woensdagavond beschikbaar bent.

Interesse? Stuur vóór 11 mei je motivatiebrief en cv naar: bestuur.utrecht@kjrw.eu

Lees hier meer over de verschillende bestuursfuncties:

Voorzitter:
Verantwoordelijk voor het coördineren van bestuurstaken en in samenhang daarmee de ontwikkeling van de stichting. De voorzitter is daarnaast het aanspreekpunt voor het landelijk overleg met de andere KJRW’s in Nederland. Tot slot is de voorzitter verantwoordelijk voor de website.

Secretaris:
Verantwoordelijk voor alles omtrent de leden- en bestuursvergaderingen, zoals het oproepen tot een vergadering en het verwerken van de notulen. De secretaris is daarnaast verantwoordelijk voor het beheren van het ledenbestand van de vrijwilligers. Tot slot begeleidt de secretaris commissie PR & Activiteiten. Deze commissie organiseert de maandelijkse activiteiten bij KJRW Utrecht en is verantwoordelijk voor het promoten van onze stichting.

Penningmeester:
Verantwoordelijk voor alle financiële zaken, zoals het opstellen van een begroting en het doen van declaraties. De penningmeester is daarnaast verantwoordelijk voor commissie Fondsenwerving. Deze commissie is verantwoordelijk voor het werven van sponsorgelden en fondsen.

Bestuurslid Extern:
Verantwoordelijk voor het onderhouden van de externe relaties. Het bestuurslid extern is daarnaast verantwoordelijk voor het aansturen en de coördinatie van commissie Voorlichting. Commissie Voorlichting organiseert voorlichtingen op basis- en middelbare scholen.

Bestuurslid Intern:
Verantwoordelijk voor de coördinatie van commissie Spreekuur. Het Bestuurslid Intern is daarnaast verantwoordelijk voor het aanvragen van de VOG’s, houdt contact met contactadvocaten en zorgt voor extra scholing en het werkrooster van commissie Spreekuur. Tevens is het Bestuurslid Intern contactpersoon van Wijkbureau Overvecht. Dit is de plek waar de spreekuren plaatsvinden.

 

 

COMMUNICATIESTUDENTEN GEZOCHT!

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht is op zoek naar enthousiaste, creatieve studenten die niet vies zijn van een uitdaging. De KJRW is een stichting die kinderen en jongeren gratis hulp biedt om op te komen voor de rechten en plichten die zij hebben.

Als je ons komt ondersteunen zul je een nieuwe functie vervullen binnen de KJRW. Je zult de bindende kracht worden tussen de commissie Fondsenwerving en de commissie Activiteiten/PR. Je gaat je onder andere bezighouden met het opzetten van evenementen waarmee geld wordt ingezameld voor de KJRW. Daarnaast ben je bezig met het maken en bedenken van promotiemateriaal (zoals flyers en posters) en het bijhouden van de website. Ook is er veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit.

Wat verwachten we van jou?
-Je hebt affiniteit met kinderen.
-Je bent creatief, hebt een flinke dosis inzet en kan goed zelfstandig werken.
-Het is een pré als je met grafische programma’s kunt werken.
-Je hebt ruimte voor ongeveer 6 vrijwilligersuren in de week en je bent één keer in maand op de woensdagavond beschikbaar voor een activiteit van de KJRW.

Ben je geïnteresseerd geraakt en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken of wil je meer weten? Neem contact met ons op en stuur voor 14 december je motivatiebrief en CV naar: bestuur.utrecht@kjrw.eu

 

 

ANDERE VRIJWILLIGERSFUNCTIES

De deadline om te solliciteren voor alle andere vrijwilligersfuncties (commissie voorlichting, commissie PR en activiteiten, commissie fondsenwerving en commissie spreekuur) is verlopen. Aan het eind van het collegejaar zullen er nieuwe vacatures online komen voor de functies die vrijkomen per september 2019.

Reageren is niet mogelijk