Vacatures

LAATSTE KANS: DE DEADLINE IS VERLENGD NAAR 15 AUGUSTUS

KJRW UTRECHT ZOEKT NIEUWE VRIJWILLIGERS!

Per 1 september 2019 is KJRW Utrecht op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht komen versterken! We zoeken hierbij vrijwilligers voor de volgende commissies:

– Commissie Spreekuur
Als lid van Commissie Spreekuur draai je twee keer per maand spreekuur op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens spreekuur kunnen kinderen en jongeren langskomen voor rechtshulp. Daarnaast is het voor kinderen en jongeren mogelijk om via de mail, telefonisch of via WhatsApp contact op te nemen.

– Commissie Voorlichting
De Commissie Voorlichting is verantwoordelijk voor het geven van voorlichtingen in het basis- en voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs is de voorlichting gericht op kinderrechten en in het voortgezet onderwijs is de voorlichting gericht op een kinderrechtbank. Wij zoeken hiervoor mensen die het leuk vinden om interactief met een groep kinderen bezig te zijn.

– Commissie Activiteiten
De Commissie Activiteiten houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten voor de KJRW zoals lezingen, cursussen of een bezoek aan de rechtbank. Maandelijks staat er een activiteit op het programma en deze organiseer jij met jouw commissie. Daarnaast organiseer je als vrijwilliger van de Commissie Activiteiten ook activiteiten voor kinderen en jongeren in samenwerking met Commissie Fondsenwerving om zowel geld in te zamelen als de KJRW bekender te maken onder de Utrechtse jeugd.

– Commissie Fondsenwerving en PR
Als lid van de Commissie Fondsenwerving en PR ben je ten eerste continu op zoek naar nieuwe manieren om geld te genereren voor de stichting. Zo benader je advocatenkantoren en andere instanties, stel je brieven op om deze instanties te benaderen en zoek je naar alle creatieve mogelijkheden om geld te genereren. Hierbij sta je in nauw verband met de Commissie Activiteiten om activiteiten te organiseren die geld opleveren voor de KJRW. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de promotie van de KJRW Utrecht bij zowel ouders als kinderen en jongeren. Zo wordt er wekelijks wat op onze Facebook en Instagram geplaatst en moet er natuurlijk gezorgd worden voor voldoende promotiemateriaal (pennen, flyers, posters, armbandjes etc.)

Wat verwachten wij van jou?

– je bent een rechtenstudent aan de universiteit;
– het is een pré als je de minor Jeugdcriminaliteit & Jeugdbescherming hebt gevolgd en/of het vak personen- en familierecht hebt behaald maar zeker geen verplichting;
– dat je een contract ondertekent waarin je je voor minimaal een jaar verbindt aan de KJRW;
– de commissies bevatten ongeveer 6 uur vrijwilligerswerk per week;
– dat je de woensdagavonden vrij houdt voor activiteiten binnen de KJRW, dit zal meestal gaan om één activiteit per maand.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over de vacature, stuur dan voor 15 augustus jouw motivatiebrief, CV en in welke commissie je graag werkzaam zou willen zijn naar: bestuur.utrecht@kjrw.eu. De sollicitaties zullen plaatsvinden aan het einde van de zomervakantie en eventueel indien echt niet mogelijk in de eerste week van september.

 

COMMUNICATIESTUDENTEN GEZOCHT!

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Utrecht is op zoek naar enthousiaste, creatieve studenten die niet vies zijn van een uitdaging. De KJRW is een stichting die kinderen en jongeren gratis hulp biedt om op te komen voor de rechten en plichten die zij hebben.

Als je ons komt ondersteunen zul je een nieuwe functie vervullen binnen de KJRW. Je zult de bindende kracht worden tussen de commissie Fondsenwerving en de commissie Activiteiten/PR. Je gaat je onder andere bezighouden met het opzetten van evenementen waarmee geld wordt ingezameld voor de KJRW. Daarnaast ben je bezig met het maken en bedenken van promotiemateriaal (zoals flyers en posters) en het bijhouden van de website. Ook is er veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit.

Wat verwachten we van jou?
-Je hebt affiniteit met kinderen.
-Je bent creatief, hebt een flinke dosis inzet en kan goed zelfstandig werken.
-Het is een pré als je met grafische programma’s kunt werken.
-Je hebt ruimte voor ongeveer 6 vrijwilligersuren in de week en je bent één keer in maand op de woensdagavond beschikbaar voor een activiteit van de KJRW.

Ben je geïnteresseerd geraakt en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken of wil je meer weten? Neem contact met ons op en stuur voor 14 december je motivatiebrief en CV naar: bestuur.utrecht@kjrw.eu

 

Reageren is niet mogelijk